Trampolin Klubben VIBEN Ishøj

Om træningen

Hvad er det for nogle trampoliner?
 
Vi springer på konkurrence trampoliner af mærke Eurotramp. Vi har 6 trampoliner i alt.
3 med 4x4 mm dug
3 med 4x6 mm dug 
 
Trampolinerne er ca. 3x5 meter i størrelse og 115 cm høje. Der er måtter over fjedrene. Vores erfaring er, at dem der er vandt til havetrampoliner bliver noget overraskede når de kommer og hopper, da vores trampoliner er noget mere kraftfulde. Derfor er vi også mere forsigtige med saltospring i starten, selv om man kan det på en havetrampolin.
 
Eurotramp premium
 
For enden af trampolinerne har vi stativer, hvor der ligger tykke madresser. Vi har også madresser, som vi kan kaste ind på trampolinerne, når der øves svære spring. Vi har en loftlonge (bælte med snoretræk i loftet), som vi bruger, sår der skal øves meget svære saltoer.
 
Træningen
Vi starter alle træninger med at pakke trampoliner og sikkerhedmåtter ud. Det tager ca.10-20 minutter alt efter hvor magne, der er til at hjælpe. Da trampolinerne er tunge at pakke ud, er vi afhængige af, at der er forældre der kan hjælpe med dette og med at pakke sammen. Børnene kan hjælpe i det omfang de kan.
 
Efter udpakning er der opvarmning på gulvet for at ungå skader.
 
Efter opvarmningen deles børnen ud på trampolinerne med 3-4 børn pr. trampolin. I løbet af træningen skiftes man til at hoppe og øve på sine springunder vejledning af trænerne. De sidste ca. 10 minutter af træningen er der "lejetid", hvor man kan lege på trampolinerne og hoppe 2 på en gang. Til sidst skal det hele pakkes væk igen.
 
I løbet af en sæson vil der være træninger, hvor vi gør det lidt anderledes. Det er typisk ved jule og sommerafslutning og til fastelavn, hvor vi slår katten af tønden oppe i trampolinerne.
 
Hvad laver man på trampolinerne?
Det er meget forskelligt hvor meget man kan inden man starter, og hvor nemt man har ved at lære det. Som grundspring lærer man at lave benspring og lande på måsen, mave og ryggen. Og så kombinere springene med hinanden til en øvelse. Derudover øver vi saltoer forlæns og baglæns med og uden skruer. Vi går op i, at man kan lære at lave det pænt og med den rigtige teknik. Hvis man har lyst tager vi også til stævner, hvor man skal øve på en øvelse, som man så skal lave til stævnet.
 
Hvad skal man have med til træning? 
Det er vigtigt med træningstøj man kan bevæge sig i og som ikke flagrer for meget. Når man æver landing på maven er det en god idé med lange ærmer. Alle skal have strømer eller trampolinsko på. Husk desuden en drikkedunk og evt en snack (ikke slik). Vi ser helst at mobiltelefoner forbliver i tasken under træningen.
Trampolin Klubben VIBEN Ishøj | 2635 Ishøj - Danmark